Refurbished Laptops

Waarom zijn refurbished Laptops ideaal onze doelgroepen?

Onze laptops worden gebruikt in de thuissituatie. De intensiteit waarmee deze laptops gebruikt worden is vele lager dan in het bedrijfsleven. Zakelijke laptops zijn verder robuuster van kwaliteit dan reguliere nieuwe consumenten laptops. Daarnaast hebben particulieren minder behoefte aan hoge en specifieke hardware specificaties. Waar een zakelijke laptop in enkele jaren vanwege de technologische ontwikkelingen vervangen dient te worden, kunnen consumenten nog heel goed overweg met deze laptops.

Het 2e leven van een zakelijke laptops

Onze gedoneerde laptops zijn daarom afkomstig van het bedrijven, organisaties en gemeenten. Kenmerkend zijn de stevigere behuizing en de krachtigere interne componenten in vergelijking met (nieuwe) consumenten laptops. Daardoor kunnen de zakelijke laptops beter refurbished worden en veel langer meegaan in omgevingen waar men minder eisen stelt, zoals bij particulier gebruik.

Praktisch voor alle thuisgebruikers

Het belangrijkste voordeel van een laptop is dat je er in principe overal mee kan werken: aan je bureau, de keukentafel of in de tuin, maar ook op de trein of op locatie. Daardoor worden laptops vaker gebruikt dan een desktop die op een aparte kamer geïnstalleerd staat (ook niet iedereen heeft plaats voor een desktop). Het mobiele karakter betekent dan ook dat meerdere gezinsleden van de laptop gebruik maken. Zo zetten we hardware meer efficiënt in bij onze doelgroepen.

Minder energieverbruik

Een onderbelicht aspect is het energieverbruik. Een desktop die 8 uur per dag draait zou bijna 600 kWh verbruiken, een laptop die 8 uur per dag aanstaat maar tussen de 150 en 300 kWh. Dat scheelt behoorlijk. Zeker als je beurs al wat kleiner is.

Met elk beschikbaar budget willen we zoveel mogelijk mensen helpen tegen de laagst mogelijke kosten. Het refurbishen van zakelijke laptops wordt tegen relatief lage kosten gerealiseerd terwijl de kwaliteit van deze gereviseerde laptops hoog is. Daarmee kunnen we met hetzelfde budget MEER gezinnen voorzien van kwalitatief hoogwaardige laptops.